Мобільний додаток MCA для професійної спільноти лікарів – помічник у пошуку необхідної інформації

pages: 10

Як правило, найбільшого успіху досягає той, хто має в своєму розпорядженні кращу інформацію.
Бенджамін Дізраелі

Час інформаційних технологій – так називають сього­дення. Інформація стрімко накопичується, стає доступнішою для охочих її отримати. Але орієнтуватися в цьому «океані» відомостей не так просто. Та й ритм життя не дає змоги витрачати на це багато часу.

Лікареві, як, можливо, нікому з представників інших професій, необхідно мати доступ до величезних масивів інформації. Зокрема – стежити за оновленням Клінічних протоколів (і бажано – не лише вітчизняних, а й зарубіжних), знайомитися з матеріалами медичних конференцій, а за можливості – самому брати в них участь для обміну досвідом.

dl17-4_10_f-165x300.jpg

 

Проте пошук інформації потребує часу, якого лікареві й так постійно бракує. Та й достовірність знайденої інформації часто, на жаль, сумнівна. А Клінічні протоколи, які необхідно мати під рукою, у роздрукованому вигляді займатимуть не одну полицю. І на пошуки необхідного знов треба буде витрачати дорогоцінний час…

В Україні працюють близько 161 тис. лікарів різних медичних спеціальностей. Можна тільки уявити, скільки часу вони витрачають на пошуки необхідної інформації і які паперові гори з роздрукованих Клінічних протоколів нагромаджуються в їхніх кабінетах...

Вирішити цю проблему допоможе використання Мобільного додатку для лікарів MCA (Medical Conference Assistance).

Компанія МСА – українська компанія, що розробляє електронні сервіси і програми для лікарів і медичних організацій. Мобільний додаток МСА містить Клінічні протоколи Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України та Європейські Клінічні протоколи, реєстр конференцій МОЗ. Інтерфейс мобільного додатку дає змогу швидко шукати інформацію за заданими параметрами, має зручну навігацію.

Завдяки мобільному додатку MCA ви можете у будь-який час мати під рукою, просто у вашому смартфоні, необхідну для лікаря інформацію з офіційних джерел МОЗ України та Укр­мед­патентінформ, яка, до того ж, постійно оновлюється.

За отриманими даними, на 01.08.2017 р. в Україні мобільний додаток MCA вже встановили на смартфони близько 3000 лікарів, а надалі їх кількість зросте до 10 000. На додатку постійно розміщено Клінічні протоколи. Є можливості пошуку протоколів за Міжнародною класифікацією хвороб і лінкування з додатковою інформацією.

Інформацію про найближчі медичні заходи можна отримати, увівши назву заходу та місце проведення. Додатково можна вказати медичні спеціальності. Є також і календар, у якому можна отримати вичерпну інформацію про заходи, просто натиснувши на певну дату.

Додаток постійно поповнюється корисною для лікаря інформацією, користувач щотижня отримує повідомлення про оновлення.

Мобільний додаток MCA значно спростить пошук інформації, необхідної кожному лікареві, зекономить дорогоцінний час. Завантажити його можна на Apple Store і Google Play Market.

Our journal in
social networks: